Thermo-Gel® Finish

Comfortabel slapen betekent voor iedereen weer iets anders. Wat voor de een prettig is, kan voor de ander een juist erg onprettige slaapervaring zijn. Hierbij is een constante en aangename temperatuur van groot belang. Dat blijkt wanneer het hoogzomer is en u constant de dekens van u afslaat omdat het voelt alsof u gevangen zit in een bakoven. Of wat denkt u van de winter, wanneer u met drie paar sokken over elkaar bibberend in bed kruipt. Nog erger: uw partner die het altijd kouder of juist warmer heeft, en het onvermijdelijke gevecht om wie de deken mag hebben tot gevolg. De temperatuur in bed is vaak een klein drama, en kan net het verschil maken tussen onrustig en comfortabel slapen.

Gelukkig leven we in een tijd van verbazingwekkende technologische vooruitgang, en zo heeft ook de ontwikkeling in de matrassenwereld niet stilgestaan. Slimme wetenschappers hebben grote inspanningen geleverd om een oplossing te vinden voor dit fundamentele probleem. Wat is die oplossing hoor ik u zeggen?

Een afritsbare buitenhoes met een  temperatuurregulerende Thermo-gel® finish. Thermogel wordt al geruime tijd gebruikt voor een verscheidenheid aan toepassingen, zo is de gel terug te vinden in bijvoorbeeld sportkleding en ondergoed, waar het een efficiënte bijdrage levert aan een comfortabele temperatuur. De gel is sinds korte tijd een trend in de matrassenwereld.

De afritsbare buitenhoes is vervaardigd van een elastisch breisel van 300 gram per vierkante meter. Dit breisel bestaat voor 45% uit katoen, en voor 55% uit polyester. De combinatie zorgt er voor dat het materiaal erg langzaam slijt, geeft ondersteunende stabiliteit en is ook nog eens vochtabsorberend.  De intelligente gel verzekert u van een optimale slaapervaring, waarbij de temperatuur precies goed is. De gel creëert een verkoelende sensatie voor de huid, en is al een ervaring op zich. U zou het al kunnen voelen als u in de showroom uw hand op een Thermo-gel® hoes legt: de warmte van uw hand wordt snel afgevoerd, en de hoes rondom uw hand neemt bijna direct uw eigen lichaamstemperatuur aan. De gel is zó ontworpen dat deze precies weet waar het uw lichaam moet verkoelen, en waar juist niet, waarbij het verkoelende effect varieert van 0,5 tot 4 graden Celsius. Deze locatiespecifieke werking zorgt er voor dat u het warm heeft waar u het warm wilt hebben, en koud heeft waar u het koud wilt hebben.

De Thermo-gel® waarmee de hoes is geïmpregneerd is 100% biologisch afbreekbaar, en is daarom niet milieubelastend. De hoes is middels een rits afneembaar van het matras, zodat u het vervolgens met alle gemak in de wasmachine kunt gooien. U hoeft zich geen zorgen te maken over de gel, want die blijft braaf zitten, zonder dat de werking ervan afneemt, laat staan verdwijnt. Tevens is de onderzijde van de hoes voorzien van een ventilerende 3D-afstandsbreisel, gemaakt van anti-slip materiaal, zodat uw matras niet plots kan gaan verschuiven.