Pocketvering Matras

De pocketveermatras dankt zijn naam aan wat er ín de matras zit. Dat zijn namelijk metalen springveren met een zakje (pocket) eromheen. In het matras zitten erg veel van deze zakjes met veren erin naast elkaar. Het zakje zorgt ervoor dat de veren elkaar niet raken, en dat je als gebruiker de veer niet kunt voelen door het matras heen. Hier geldt de regel: meer veren=meer comfort.

Pocketvering van binnen

Zo ziet een pocketvering er van binnen uit!

Meer veren=meer comfort=meer plezier
Pocketveringmatrassen zijn beschikbaar in meedere varianten. Het klassieke pocketveringmatras telt ongeveer 360 veren per M2 van één soort, en het ultieme pocketveringmatras beschikt over ruim 1000 veren per m2 van verschillende sterktes. Die verschillende sterktes zijn belangrijk om comfortzones te creëren in het matras. Zo kunnen bijvoorbeeld uw heupen of schouders extra ondersteund worden.

Geschikt voor iedereen
Pocketveren bieden meer weerstand naarmate de belasting groter wordt. Op deze manier kunnen de veren in principe aan mensen van iedere gewichtsklasse ondersteuning bieden. De veren zullen nooit gaan piepen of gaan kraken, dit komt door de hoesjes van textiel die als een tent om elke veer zit. Let op! Pocket- en binnenveringsmatrassen zijn niet erg geschikt voor verstelbare bedbodems.

Voordelen
Alle pocketveringmatrassen garanderen een zeer goed ligcomfort. Onze pocketveringmatrassen ventileren beter dan ieder ander matras, omdat de veren de lucht vrij door het matras laten stromen. Ook neemt het matras optimaal vocht op, wat een grote bijdrage levert aan de hygiëne van het matras. Al deze kwaliteiten zijn erg belangrijk bij dagelijks en dus intensief gebruik.
binnenveringsmatrasPocketvering matras van de binnenkant


Binnenvering en Pocketvering

U bent vast ook de binnenveringsmatras op de site tegengekomen en vraagt zich nu af wat het grote verschil is. Dat zit hem voornamelijk in de veren: bij de Pocketvering zijn alle veren apart verpakt, en bij een Binnenvering is dit niet het geval. Een binnenveringsmatras kan hierdoor gaan kraken en piepen. Om diezelfde reden is een Pocketveringmatras comfortabeler dan een Binnenvering. Binnenveringsmatrassen zijn door het ontbreken van bepaalde kwaliteiten wel de meest voordelige keuze.