Polyether Matras

Het polyethermatras is een erg bekende matrassoort, en wordt vaak gebruikt als vulling voor bankstellen, of kussens voor stoelen. Andere namen voor polyether zijn: Schuimplastic, Schuimrubber of Comfortschuim. Het is het goedkoopste type matras op de markt.Polyether

Soortelijk Gewicht
Het soortelijk gewicht (SG) van een matras bepaalt het comfort. Hoe hoger het SG, hoe comfortabeler de matras is. Veel aanbieders van matrassen brengen polyethermatrassen met een SG van 25 of 30 op de markt. Wij bieden alleen matrassen aan met een SG vanaf 40. Dit omdat we vinden dat alles onder SG40 niet van voldoende kwaliteit is om te verkopen. Matrassen met een lager soortelijk gewicht zullen bij dagelijks gebruik snel hun veerkracht verliezen, en treed er binnen korte tijd kuilvorming op. Een hoger SG houdt simpelweg in dat er meer schuim gebruikt is, en dus ook meer weerstand biedt als er iemand op gaat liggen.

Eigenschappen
Polyether heeft een gesloten celstructuur. Dit zorgt er voor dat vocht niet snel wordt opgenomen en in vergelijking met andere matrassen warm kan aanvoelen. Deze celstructuur zorgt ook voor snellere kuilvorming, omdat de luchtbelletjes stuk worden gemaakt op het moment dat iemand er regelmatig op duwt. Het lichaam heeft op bepaalde plekken ondersteuning nodig van een matras. Dit wordt het corrigerend vermogen van een matras genoemd, of het vermogen zich aan te passen aan het lichaam. Polyether heeft een beperkt corrigerend vermogen.

Logeermatras
Met al deze eigenschappen lijkt een polyethermatras niet snel een goede koop. Het ligt niet altijd even comfortabel, neemt slecht vocht op en er is snel kuilvorming. Maar aan de keerzijde is polyether wel relatief goedkoop. Eigenlijk uitstekend geschikt als logeermatras!