Latex Matras

Latex heeft een uitstekende reputatie omdat het een erg geschikt materiaal is om matrassen van te maken. Het is ontzettend veerkrachtig, erg duurzaam, ze kunnen variëren van zacht tot stevig, en zijn daarbij nog soepel genoeg om op verstelbare bedbodems te gebruiken.
Latex Matras

Bijzonder materiaal
De grondstof voor de matras wordt gewonnen uit de ‘Hevea Brasiliensis’, oftewel de rubberboom, die groeit op plantages in Azië en Zuid-Amerika. In de schors van de gladde stam bevinden zich kleine melkbuisjes, waar de rubbermelk door stroomt. Als men een inkeping in de melkbuisjes maakt komt het sap langzaam naar buiten. Van dit dikke, stroopachtige vocht wordt uiteindelijk latex gemaakt. Latexmatrassen worden gemaakt met een mengsel van natuurlijke en synthetisch verworven latex.

Aanpassingsvermogen
Een geringe belasting van de latex veroorzaakt een geringe aanpassing in het materiaal, grote belasting zorgt voor een grote aanpassing. Op deze manier wordt een minimale tegendruk op het lichaam ervaren, en worden alle lichaamsdelen op précies de juiste manier ondersteund. Door de bewegingen van de gebruiker onstaat er een soort pomp-en zuigeffect, dat resulteert in een constante luchtwisseling. Ook de vochtopname is van een optimaal niveau.

Talalay-latex
Naast de traditionele latexmatrassen is er ook nog een veredelde variant beschikbaar. Net zoals Pantera een stapje beter is dan een regulier koudschuimmatras, is TalalayLatex een stukje beter dan reguliere Latex.  TalalayLatex wordt ook wel liefkozend de ‘Rolls Royce’ onder de matrassen genoemd.

Net als slagroom
Het maken van de traditionele latex zou je kunnen vergelijken met het kloppen van slagroom. De latex wordt mechanisch opgeklopt, zo vormen zich duizenden luchtbelletjes in de massa die uiteindelijk voor de veerkracht en luchtcirculatie zorgen. Daarna wordt de schuimige latexmelk uitgesmeerd over een grote vorm, waardoor het iets krijgt van een grote ijswafel. Dan wordt het verhit, en weer afgekoeld, en dan moet de latex een tijd drogen. Tijdens het drogen kan er worden gevarieerd met de afmetingen en diepte om speciale comfortzones te maken. Onze matrassen worden standaard voorzien van 5 comfortzones.