Koudschuim Matras

Koudschuim heeft van nature een open en enigszins onregelmatige celstructuur. Dat betekent dat er (lege) ruimte is tussen de cellen. Door deze ruimte ademt het materiaal optimaal, en wordt vocht gemakkelijk afgevoerd. Omdat koudschuim erg veerkrachtig is komt kuilvorming niet tot nauwelijks voor. Op deze manier biedt de stof een ideale combinatie tussen een hoog comfort, en een lange levensduur. Koudschuim is tevens vlamvertragend, en in sommige gevallen vlamdovend. We bieden ook het hoogwaardige Nederlandse Pantera-koudschuim aan.
Koudschuim

‘Koud’ Schuim
Koudschuimmatrassen ontlenen hun naam aan de unieke manier waarop dit schuim wordt gemaakt. De term ‘koudschuim’ komt eigenlijk van het engelse ‘cold cure molding’, wat heel simpel inhoudt dat het schuim niet in verwarmde vormmallen wordt gefabriceerd.  Omdat koudschuim over een opvallende veerkracht beschikt is de juiste aanduiding eigenlijk: High Resilience schuim. Dus om alle verwarring weg te nemen: koudschuim voelt niet kouder aan dan ieder ander matras!

High Resilience
De aanduiding ‘HR’ zult u veel tegenkomen bij het zoeken naar koudschuimmatrassen. Zoals u hierboven kunt lezen staat de afkorting voor het Engelse High Resilience. Dit betekent dat het koudschuim erg veerkrachtig is. De veerkrachtigheid hangt samen met het soortelijk gewicht, wat inhoudt dat het gewicht van een persoon op een zo ideaal mogelijke manier wordt opgevangen door de dichtheid van de cellen van een koudschuimmatras.
Wij bieden matrassen aan vanaf HR44, hiermee zetten we onze eigen minimale kwaliteitsgrens (andere aanbieders verkopen bijvoorbeeld vanaf HR35). Hier geldt: een hogere HR is meer comfort.

Certipur certificaat
Alle koudschuimmatrassen die bij ons uit de fabriek komen rollen beschikken over een zogeheten Certipur certificaat. Dit certificaat is een garantie dat het koudschuim volledig gifvrij is. Dat dit aan te raden is spreekt haast voor zich; u ligt toch gauw zo’n acht uur per dag op een matras.

Waarom een koudschuimmatras kopen

  • Het materiaal ‘ademt’, en voert vocht op een efficiënte manier af
  • Kuilvorming komt niet tot nauwelijks voor
  • Het is geschikt voor mensen uit alle gewichtsklassen
  • De stof is volledig anti-allergeen en gifvrij
  • Makkelijk op maat te snijden, en dus ideaal geschikt voor bijvoorbeeld een boot of caravan